Biserica Harajuku

diverse 0 comentarii

Un proverb japonez spune: 坊主の不信心 care la noi ar fi echivalent cu „Să faci ce zice popa, nu ce face popa”. Merge și „Mortul al dracului și banul al popii”, zic eu.

„The nearer the church, the farther from God”.

Cum noi, românii, suntem un popor de credincioși, avem biserici mai multe decât școlile și spitalele la un loc. Credința ne va mântui.

Cum nu sunt tocmai o persoană „credincioasă”, nu pot spune că „prind” lozincile despre credință însă pot aprecia cu siguranță o biserică deosebită din punct de vedere al construcției, elementelor care-o compun, locația și lista poate continua.

Referitor la biserici deosebite, una dintre cele mai apreciate în întreaga lume este biserica Harajuku de rit protestant din Tokyo, Japonia. Terminată în 2005, această biserică se remarcă prin arhitectura deosebită care permite „reverberaţia sunetelor naturale timp de două secunde”. Designul futurist atrage anual vizitatori din toate colțurile lumii.

Firma care s-a ocupat de designul acesteia se numește Ciel Rouge Creation cu sedii în Tokyo și Paris. Frumoasă combinație.

Dacă am avea o astfel de biserică la noi, cu siguranță aș trece mai des pe acolo :P.

Mai multe detalii găsiți pe archdaily.com de unde am luat pozele :P.

Eee!?! Parcă așa mai vii de-acasă… pardon, de la biserică.

Mă întreb dacă e permis accesul în vestimentație harajuku…

 

Lasă un răspuns


+ 1 = opt

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>