Cum am căutat tigaie pentru takoyaki

diversemancare japoneza 5 comentarii

Era sâmbătă noaptea și navigam plictisită pe internet. Tot căutam o rețetă simplă de mâncare japoneză :D. Și ce poate fi cel mai simplu de făcut afară de takoyaki, mai ales când îți lipsesc „instrumentele” și îndemânarea? Ei bine, așa cum probabil ați intuit, m-am decis să fac takoyaki. Și nebunia a început: caută o rețetă cu ingrediente la îndemână, uită-te la filmulețe pe net că nu e tocmai lucru ușor să întorci bilele ca să fie bine făcute.

Bun. Rețetă avem? Avem. Ingrediente avem? Avem ceva, pentru restul improvizăm :D. Instruire avem? Ohoo, la câte filmultețe am vizionat sigur le întorc mai ceva ca un japonez. Deci e stabilit, mâine (duminică) fac takoyaki. Dar parcă lipsește ceva… Aaa, da. Dar eu în ce le coc? Și începe și caută pe net. Evident cum o mulțime de persoane gătesc takoyaki în weekend, magazinele se înghesuie să ofere la vânzare tigăi pentru un astfel de preparat. Tigaia pentru takoyaki este făcută dintr-un material foarte greu (fontă) și deși există și tigăi electrice, tind să cred că cea tradițională e mai bună (pe principiul friptura mămăliga bună tot în tuci se face :P). Drept urmare ar costa mai mult transportul decât tigaia în sine.

Takoyaki Pansursa

Mă tot frământam eu cum să fac rost de o tigaie din asta… Cum meniul pentru a doua zi era stabilit (nici gând să-l schimb) trebuia să găsesc o soluție. Puteam concura cu Luffy din One Piece la categoria „takoyaki eyes” :D.

Luffy - One Piece

Luffy - One Piece

Mai exista varianta să fac o plimbare duminică dimineață pe la chinezi (Dragonul Roșu) dar cum nu prea mă împac bine cu trezitul dimineața…. Din site în site ajung pe unul care avea tot felul de tigăi iar printre ele găsesc una de mini-clătite. Examinez eu îndeaproape pozele… forma era ok, ar fi trebuit totuși să fie mai adâncă. „Merge!”, îmi zic în sinea mea. Cum de comandat nu se punea problema că nu ajungea a doua zi, speranțele mele sunt puse în singurul magazin care era deschis și duminica așa că a doua zi, de cum m-am trezit, m-am echipat pentru mers la cumpărat de tigaie.

Toate bune și frumoase până aici: aveau tigaia pe stoc și am cumpărat-o imediat. Distracția a început acasă, odată cu gătitul. Aparent primele 4 sloturi au o temperatură mult mai mică decât celelalte astfel încât cam tot ce se gătește în ele, rămâne nefăcut :(.

aparat miniclatite

aparat miniclatite

Așa cum stabilisem, duminică m-am pus pe treabă și-am gătit :D. Ce-a ieșit vedeți mai jos. Peripețiile din timpul preparării și  rețeta o voi posta duminică noaptea (încă mai caut cablul de date de la aparatul foto :D).

Takoyaki

Takoyaki

Ja ne!

Tags:  

5 comentarii la Cum am căutat tigaie pentru takoyaki

 • Yuki's Playground » Ce-am gătit azi: takoyaki  says:

  […] prins: n-a fost tocmai azi dar așa cum am promis, astăzi vă voi spune cum am făcut takoyaki cu ingrediente “la îndemână” (care se […]

 • Sister  says:

  Buna Yuki chan,felicitari pt blog si pt takoyaki,ti au iesit ffff bine,aspectoase ,dar cred ca si delicioase.Rugamintea mea este daca poti sa mi spui de unde ai achizitionat to tava pt takoyaki….onegaishimasuuuuu.

  • Yuki  says:

   Arigatou gozaimasu!
   „Tigaia” este, de fapt, un aparat de făcut miniclătite și l-am luat de la un magazin Germag. Dacă vrei să faci takoyaki, trebuie să ai ceva răbdare întrucât e mai plat decât o tigaie normală și bilele vor ieși, mai degrabă, în orice altă formă decât rotunde.
   Ganbatte Kudasai!

 • Sister  says:

  Yuki chan,multumesc foarte mult pt ajutor,sper sa gasesc si eu acest aparat cit mai curind posibil….mi e tare pofta de takoyaki ……arata foarte bine ,felicitari!!!

 • Yuki  says:

  M-am uitat pe site-ul lor și nu mai aveau aparatul acela :(. Poate-l mai au totuși în magazine. Mai sunt site-uri care oferă spre vânzare aparat pentru mini clătite. Ganbatte kudasai! Să postezi o poză cu reușita ;).

Lasă un răspuns


+ 7 = zece

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>