După Valentine’s Day…

diversejaponisme 0 comentarii

Valentine's Day in Japanautor: HAMACHI

Valentine's Day in Japan

A trecut și nebunia legată de Valentine’s Day de pe 14 Februarie.  Cu toții știm ce presupune asta: aglomerație, reclame tematice, multe inimioare, pupici și drăgălășenii de tot felul și sigur fiecare dintre noi are cel puțin un prieten „agitat” care se întrece pe sine de la an la an în privința alegerii cadoului. Pentru mine ziua aceasta nu aduce nimic special: nu cred că avem nevoie de o zi specială în care să ne exprimăm sentimentele față de cei din jur. Degeaba vii de Valentine’s Day cu buchetu’ de flori dacă în restul anului nu-ți pasă de nimic.

Dacă la noi băieții se agită cel mai mult în privința darului potrivit, în Japonia lucrurile stau taman invers: numai fetele sunt cele care oferă cadouri bărbaților, de obicei ciocolate. Presiunea este extrem de mare întrucât crearea unei ciocolate grozave e consumatoare de timp și bani. În Japonia este foarte apreciat lucrul handmade întrucât se depune mai mult efort în realizarea lui (versus cumpărat de-a gata) iar asta îi oferă o valoare mai mare. Cum fetele japoneze sunt erau destul de timide, se pune mult suflet în pregătirea acestui cadou astfel încât băiatul pe care îl plac să „prindă” mesajul. Băieți, nu vă bucurați încă atunci când primiți ciocolate de la fete că acest lucru nu garantează că ele nutresc vreo pasiune nebună pentru voi ci doar se simt „obligate” să le ofere.

Ciocolatele oferite de japoneze sunt de 2 feluri:

giri choko oferite, de obicei, colegilor, prietenilor sau rudelor; aceste ciocolate sunt cumpărate din magazin

 honmei choko oferite persoanei iubite, cel mai adesea făcute în casă

Geminoid - Fsursa foto

Geminoid - F

În scopuri comerciale, în perioada 2-14 februarie, androidul dezvoltat de Hiroshi Ishiguro, Geminoid-F, a fost expus într-o vitrină a magazinului Takashimaya din Shinjuku. În stânga vitrinei se poate citi: Android falls in love? She is waiting for you.  Păcat că a trecut Valentine’s day…

Băieți, stați liniștiți, veți plăti cu vârf și îndesat pentru această exuberanță peste o lună, pe 14 Martie, când va fi White Day și rândul vostru să faceți cadouri. Sper că ați economisit din timp că fetele nu se vor mulțumi cu ciocolata :D.

Lasă un răspuns


sapte − = 0

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>