Femeia în bucătărie

d'ale guriid'ale viețiidiverse 2 comentarii

Pornisem la drum să scriu ceva amuzant despre femeile în bucătărie sau „la cratiță” cum ne place să spunem 😀 însă după mai multe păreri auzite și citite am realizat că „femeia la cratiță” este un concept destul de actual.

Dacă în timpul adolescenței ai pe mami, buni, tușa, tanti, bona & co. să te „ajute să crești mare”, lucrurile se schimbă când îți iei zborul din cuibul părintesc. Bine, unii nu-și iau niciodată zborul dar pe aceștia îi vom exclude :D.

Personal, să ajungi la o vârstă (insert random age > 18) și să nu știi să faci o omletă, salată (orice altceva îți place cu același grad de dificultate la preparare) mi se pare de râsul lumii. Iar acest lucru se aplică la ambele sexe. Poți oricând să rămâi singur/ă pentru o perioadă de timp (pleacă mami și tati în concediu pentru 2-4 săptămâni, să zicem :D), să pleci într-o călătorie mai lungă (facultate, bursă, schimb de experiență etc.) și exemplele pot continua și ce vei face atunci? Mezeluri, semipreparate, junk/fast food? Nu mai bine înveți să-ți faci singur câte ceva ușor de preparat? Așa economisești bani, timp (nu mai stai la coadă la shaorma :P) și să nu uităm că e mai sănătoasă mâncarea preparată în casă.

Dacă pentru băieți\bărbați lucrurile sunt mai simple (găsesc eu pe cineva să-mi facă un blid cu mâncare), lucrurile se complică atunci când trecem în extrema cealaltă. Încă nu ne-am dezobișnuit de ideea de „femeie la cratiță” pentru că femeia, chiar dacă vine obosită de la serviciu, chiar dacă are o funcție importantă și te-ai aștepta ca la o asemenea carieră în spate n-a mai avut timp să se școlească și-n bucatărie, tot își pune șorțul pe ea și gătește ceva pentru familie. La fel de bine pot fi și bărbați care gătesc pentru familie însă aceștia sunt rari, chiar pe cale de dispariție aș spune :D. Chiar dacă „în tinerețe” găteau bucate alese, după ceva vreme parcă tot mai bine-i să gătească ea. Paradoxal, deși bărbații sunt cei mai buni bucătari, numărul femeilor care gătesc e mult mai mare. Probabil le lipsește motivarea (ca să nu zic că le e lene…).

Eee, dacă ai avea asemenea fată în casă, parcă n-ai trimite-o la cratiță :D.

După atâta bătut de câmpii, să revenim la ceea ce voiam să vă împărtășesc și anume câteva „perle” ale femeilor în bucătărie:

– mie-mi place mai crocant = am ars friptura

– ai zis că vrei mai prăjite, da? = le-am cam ars bine

– cred că s-a cam ars nițel = e scrum

– așa scria în rețetă = am greșit rețeta

– încerc o rețetă nouă. cât de greu poate să fie? = mă bazez pe google

– știi că dacă mâncarea e mai sărată, bucătarul e îndrăgostit, da? = am scăpat solnița-n mâncare

– mexicanii mănâncă mult ardei iute (chili) că este foarte sănătos = am încurcat boiaua cu chili

– italienii folosesc mult rozmarin în mâncare = am pus prea mult iar mâncarea are gust de mucegai

– n-am pus prea mult zahăr în dulceață că nu e sănătos = de fapt e cam acră

– am „caramelizat” dulceața = s-a lipit de fund și s-a ars

– dulceața nu e tare, trebuie doar încălzită puțin = n-o poți scoate din borcan nici cu  excavatorul

– pot să gătesc orice dacă am ingredientele necesare = din nou, mă bazez pe google

– păcat că n-ai venit weekend-ul trecut, am făcut o prăjitură super bună = era „mâncabilă” însă nu excela

– cum e mâncarea? = dacă zici că nu e cel puțin bună (de preferat foarte bună, excelentă :D) nu mai mișc un deget în bucătărie

Mai completați voi dacă ai aveți altele :).

Ja ne!

Tags:  

2 comentarii la Femeia în bucătărie

  • nicu  says:

    …neah, sa gatesti doar pentru tine e boring, mai degraba stai la coada la shaorma, nu e ca si cum ai pierde timpul, ca o cumperi pe drum.

    Despre trimis bunaciunea la cratita, pot sa iti citez o gluma citita pe net: „Men are Hungry or Horny. If you see him with no erection, make him a sandwich.”

  • Yuki  says:

    True enough… dar și dacă mănânci mereu shaorma, te faci cât casa :D. Să faci o salată pentru tine, nu prea intră în categoria gătit și e sănătoasă :)

Lasă un răspuns


+ 1 = doi

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>