Fidea cu… viermi?

d'ale guriid'ale viețiidiversemancare japoneza 0 comentarii

Fidea de orezautor: wynlok

Fidea de orez

Azi așteptam oaspeți și cum se obișnuiește la noi, românii, să pui de-ale gurii pe masă când cineva îți trece pragul casei, eu n-am făcut excepție. Am vrut să le gătesc ceva asiatic (de sarmale și cârnați s-a săturat lumea până peste cap) așa că am purces către hipermarket după ingrediente.

Ținta mea a fost raionul de produse internaționale de unde mi-am refăcut stocul de oțet de orez, sos soia, teriaki marinade plus ceva fidea de orez. Am completat cu un amestec de legume congelate, piept de pui și legume proaspete și m-am îndreptat spre casă pentru a achita. N-am găsit urechi de lemn (shiitake) și nici ghimbir murat (tot sper să ajung în Dragonul Roșu să mă aprovizionez corespunzător :D).

Ajung la casă și pun produsele pe bandă iar un lucrător tânăr le scana. La un moment dat se oprește din scanat și mă întreabă: nu vă supărați, acestea sunt cu viermi? Mă uit nedumerită la el și la pachetul pe care îl avea în mână, încercând să înțeleg. Îl rotește pe partea cu scrisul și îmi explică: aici scrie vermicelli… Nu, nu: e fidea, fidea de orez. Conține doar apă și făină de orez. Cum e fideaua la noi numai că are orez în loc de grâu… încerc eu o explicație care mi s-a părut bună pe moment. Aaa, păi chinezii ăștia mănâncă viermi și alte alea și-am crezut că astea sunt… Cu ce le faceți? Cu sosul ăsta (zise el arătându-mi triumfător sticla cu sos de soia proaspăt scanată)? Am văzut prin restaurantele alea chinezești că au fel și fel de sosuri. Daaa… au multe sosuri! am întărit eu.

Am achitat și-am plecat grăbită spre casă, nu înainte de a primi o urare caldă de seară bună și poftă mare!

 

Rice Vermicelli

Rice Vermicelli

Lasă un răspuns


8 + sase =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>