Harajuku

cosplay 0 comentarii

Harajuku girls, Harajuku fashion, Harajuku lovers, Harajuku station, Harajuku street … stop! Prea multe Harajuku things de care am tot auzit. Să le luăm pe rând, desho!

Harajuku este numele unei stații de tren de pe linia Yamanote aflată în districtul Shibuya din Tokyo, Japonia. În fiecare duminică zona din jurul stației a devenit loc de întâlnire pentru tinerii îmbrăcați în diferite stiluri. Creativitatea de care au dat dovadă tinerii în combinarea pieselor și accesoriile vestimentare nu a fost trecută cu vederea și a ajuns un important punct de referință pentru moda internațională.

Astfel, zona din jurul stației Harajuku care include templul Meiji Jingu, parcul Yoyogi, și cele 2 principale străzi de cumpărături: Takeshita (doar pentru pietoni) și Omotesando (celebră pentru magazinele brandurilor renumite în industria internațională a modei) a devenit cunoscută ca zona Harajuku, denumită de unii ca fiind capitala modei datorită modei de stradă unice dictată de adolescenți. Tot de la această zonă a pornit și denumirea de moda Harajuku care include mai multe stiluri. De fapt, este o combinație de stiluri :D.

Pe scurt: Harajuku este locul de întâlnire al adolescenților dornici să se exprime liber prin îmbrăcăminte și machiaj, să-și etaleze ultimele creații/achiziții și să se pună la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Este locul în care pot fi ei înșiși, fără restricții.

Dacă treci prin Japonia și vrei să ai parte de un adevărat spectacol de modă, nu rata întâlnirile Harajuku, din fiecare duminică:

Zona Harajuku (Shibuya - Tokyo, Japonia)autor: Mrmya

Zona Harajuku (duminica)

Moda Harajuku se remarcă prin creativitate, culoare, îndrăzneală, drăgălășenie și teatralism. Nu există o combinație definită: ești liber să combini piesele așa cum vrei. Mai jos câteva dintre stilurile create de adolescenți:

Kawaii înseamnă „drăgălaș” și se remarcă prin haine colorate, cu volane și fundițe, create ca pentru păpuși, animale de pluș și genți imprimate cu caracterele preferate din anime.

Harajuku: Kawaiiautor: Stéphane You

Harajuku: Kawaii

Decora este un stil preferat de adolescentele japoneze si se remarcă prin multă culoare, multe accesorii (funde, agrafe, brățări, coliere) și părul vopsit în nuațe tari.

Harajuku: Decoraautor: esp22

Harajuku: Decora

Visual kei este un stil inspirat de artiștii rock japonezi și se remarcă prin culori închise, coafură elaborată, lanțuri, fermoare și costume excentrice.

Harajuku - Visual Keiautor: lpettinati

Harajuku - Visual Kei

Ganguro presupune un ten foarte închis la culoare sau bronzat, părul este vopsit în culori deschise (blond, argintiu/auriu, platinat). Machiajul este format din farduri albe, tuș negru și pudră cu sclipici.

Harajuku: Ganguroautor: colodio

Harajuku: Ganguro

Lolita și Gothic Lolita se bazează pe stilul victorian cu rochii până după genunchi, cu volane și volum. Termenul de lolita nu se referă la romanul lui Vladimir Nabokov unde se promovează sexualitatea de la vârste fragede ci este, mai degrabă, o reacție împotriva expunerii excesive a corpului, mai ales printre tinere. Există mai multe tipuri de lolita: classic lolita, gothic lolita, princess lolita, punk lolita, sailor lolita, casual lolita, sweet lolita.

Harajuku: Gothic lolitaautor: markii187

Harajuku: Gothic lolita

Harajuku: Sweet lolitaautor: Mrmya

Harajuku: Sweet lolita

Despre cosplay am scris mai devreme. Cosplayerii pot fi văzuți și la întâlnirile Harajuku unde își etalează costumele.

Harajuku: Cosplay (Hakuoki)autor: Stéphane You

Harajuku: Cosplay (Hakuoki)

Și, bineînțeles, variații ale acestor stiluri.

Harajuku: Girlsautor: Mrmya

Harajuku: Girls

Harajuku: Girlautor: pureandapplied

Harajuku: Girl

Nu puteau lipsi și fetele sexy:

Harajuku: Sexy Girlsautor: Mrmya

Harajuku: Sexy Girls

Și maid:

Una dintre vedetele care a promovat intens Harajuku etse Gwen Stefani. Ea a angajat o trupă de 4 dansatoare japoneze numită chiar Harajuku Girls care adoptă stilul Harajuku.

Gwen Stefani si Harajuku Girlsautor: late night

Gwen Stefani si Harajuku Girls

În 2008 cântăreața a lansat o serie de parfumuri numită Harajuku Lovers. Kawaii, desu ne!

Harajuku Lovers - Loveautor: HelloMokona

Harajuku Lovers - Love

Phew, parcă s-au mai lămurit puțin lucrurile, desho!

Mata ne!

Tags:  ,

Lasă un răspuns


opt − = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>