Impresii – Nijikon 2012

cosplayevenimentenijikon 2 comentarii

S-a dus și Nijikon-ul de anul acesta… Nici nu am apucat să mă bucur prea mult de el că s-a terminat. Cum suntem un popor de dătători cu părerea, mă simt și eu datoare să scriu câteva rânduri despre acest eveniment.

Anul acesta umblă vorba prin târg că a fost cel mai tare Nijikon. Mulți dintre cei care au venit, indiferent că au venit pentru prima dată sau sunt veterani, au fost foarte încântați.

În primul rând trebuie să amintim de invitații străini și de panelul organizat cu ei. Mulți din sală nu știau atât de multe detalii și au fost încântați să le afle. Să adaug și factorul motivațional: costumele bine realizate ale invitaților străini le-au dat speranțe și încredere și altor cosplayeri mai timizi de la noi.

Un alt moment atractiv a fost dansul stormtrooper-ului, bine apreciat de public, care i-a scos din monotonie.

Stormtrooper dance

Stormtrooper dance
sursa

Standurile cu marfă: ca în fiecare an, dacă nu reușești să-ți cumperi sâmbătă ce vrei, de la primele ore, șansele să găsești mai târziu scad considerabil. Altfel, de la an la an marfa se diversifică.

Concursul de cosplay reprezintă, pentru mine, unul dintre cele mai importante puncte de atracție iar anul acesta nu m-a dezamăgit. Mi-a plăcut foarte mult reprezentația celor de la Zettai Asayra. Atât punerea în scenă cât și costumele au fost bine puse la punct. S-a detașat clar de celelalte skit-uri. Melodia folosită în reprezentație se numește Chouwa oto și este cântată de Kokia. Așa am ajuns la anime-ul Gin-iro no kami no Agito (Spirits of the past) întrucât melodia este intro-ul acestuia.

Zettai Asayra

Zettai Asayra
sursa

Mi-a mai plăcut și dansul Dementorului: a fost o combinație reușită între partea funny și partea mai serioasă. Cosplayerii au început să investească mai mult timp în costume și skit-uri iar rezultatele se văd pe scenă.

De asemenea, skit-ul celor de la Visual Madness a fost destul de reușit. Mi-a dat niște fiori la un moment dat. Mulți s-au întrebat de ce nu au participat la concurs.

Visual Madness

Visual Madness
sursa

Alt punct de atracție al convenției a fost host club-ul: chiar înainte de a fi deschis, coada era deja formată. Băieții au fost aleși „pe sprânceană” iar fetele nu au fost dezamăgite. Unele au fost mai timide astfel încât atunci când i-au văzut pe băieți, nu au mai stat să bea ceai cu ei și au plecat emoționate. Unele mi-au promis că anul viitor își vor face curaj să stea de vorbă cu băieții ;).

Host club boys - Nijikon 2012

Host club boys – Nijikon 2012
sursa

Continuăm cu concertul Vocaloid: și în acest an a fost apreciat. Au fost unele probleme tehnice care au dat subiect de cârcoteală unora însă, per total, a ieșit foarte ok. Melodia cântată în limba română a iscat ceva nedumeriri: mulți se întrebau dacă este, într-adevăr, cântată în română. Nu pot spune dacă a fost sau nu bine primită însă, cu siguranță, a fost ceva altfel.

Cum partea de gaming nu prea mă pasionează, nu am stat prea mult prin zonă însă „m-am dat nițel” pe DDR. N-am fost foarte iute de picior așa că i-am lăsat pe alții mai pricepuți.

La concursul de AMV-uri pot spune că nu mi-a plăcut cel care a câștigat locul 1. Nu pun la îndoială tehnicile folosite însă  «I’m not a big Jesus fan» așa că nu m-a impresionat.

Am aruncat o privire și pe la shodō și karaoke însă cum sunt mai degrabă antitalent, n-am zăbovit prea mult pe acolo (am zis să las locul unor persoane mai pricepute).

Zettai Asayra

Zettai Asayra
sursa

Unde ar mai fi loc de îmbunătățiri:

– activitățile au fost cam puține și nu aveai alternative prea multe (afară de atelierele de  shodō/beads nu prea aveai ce face până la deschiderea host club-ului, de exemplu)

– că tot vorbim de host club: prea puțini băieți pentru atât de multe fete 😀 -> cum cererea e mare, sper că la anul să fie ceva mai bine organizat și cu mai mult personal. De asemenea, n-ar strica un Maid café și pentru băieți. Așa, nimeni nu poate fi acuzat de discriminare :P. Sunt curioasă care din aceste 2 grupuri ar avea mai mult succes.

– ultimul punct din sfera „îmbunătățirilor”: mi-ar plăcea să văd mai multe costume ale cosplayerilor. Sunt mulți pe care îi văd în fiecare an cu același costum (sau pe aproape). Asta ține mai mult de o dorință de-a mea. Știu că nu-i așa ușor să faci cosplay de calitate. Partea bună e că de la an la an tot vin mulți cu costume destul de bune, deși nu participă la concurs iar asta nu face decât să mă bucure.

Cam asta e. Sper că nu am uitat nimic din ceea ce voiam să spun.

 

Notă: dacă știți cine a făcut poza băieților de la host club, vă rog să mă anunțați ca să updatez link-ul corespunzător. 

2 comentarii la Impresii – Nijikon 2012

  • nicu  says:

    pacat ca nu te-am prins la DDR 😀

  • Yuki  says:

    Am stat într-o dimineață preț de vreo 2 melodii. Mă credeam eu în Lord of the Dance show da’ au început să se strângă oamenii și nu prea păreau entuziasmați de performanța mea.

Lasă un răspuns


8 − doi =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>