Mănâncă des ciocolată ca să slăbeşti

d'ale vieții 3 comentarii

ciocolataautor: nicu

ciocolata

Cică s-a făcut un studiu în California despre obiceiurile alimentare ale americanilor iar rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au mănâncat mai des ciocolată erau mai slabi decât cei care mănâncau mai rar. Contează frecvenţa, nu cantitatea. După apariţia în presă a rezultatelor, vestea s-a răspândit surprinzător sub diferite forme în toată lumea şi a dat naştere unui nou mit: dacă mănânci des ciocolată neagră, slăbeşti!

Nu vreau să insist pe modul cum s-a făcut acest studiu şi ceea ce s-a urmărit însă este interesant ce se menţionează în articolul original şi ce ajunge la noi în presă.

În articolul iniţial se menţionează aşa:

– vârsta medie a participanţilor a fost de 57 ani

– 70% din participanţi au fost bărbaţi

– făceau exerciţii fizice de 3-4 ori pe săptămână

– mai aflăm că cei care mănâncă des ciocolată pe parcursul unei săptămâni consumă puţin mai multe calorii decât cei care mănâncă mai rar ciocolată

Rezultatele studiului au arătat că cei care mâncau mai des ciocolată erau ceva mai slabi decât cei care mâncau mai rar ciocolată, pe parcursul unei săptămâni. That’s it. Ba mai mult se precizează clar că nu poate fi evidenţiată o legătură clară între consumatorii de muuultă ciocolată şi cei care „ciugulesc” iar pentru asta ar trebui făcut un studiu separat.

Rezultatele unui val anterior al aceluiaşi studiu au arătat că persoanele care consumă mai multă ciocolată tind să fie sunt mai deprimate (mănâncă ciocolată ca să-şi alunge tristeţea :P). Rezultatele studiului actual au arătat o diferenţă mică în greutate a celor care consumă frecvent ciocolată faţă de cei care consumă mai rar. Concluzia site-urilor de pe plaiurile mioritice: mănâncă des ciocolată (neagră) ca să slăbeşti!!! De unde-au tras concluzia asta… nu-mi dau seama. Plus că depinde şi calitatea caloriilor consumate, nu numai cantitatea lor.

Se ştie că ciocolata neagră e mult mai sănătoasă ca cea cu lapte plus că nu prea poţi să mănânci multă odată iar nutriţioniştii recomandă să nu se depăşească 30 gr. pe zi. Dacă mănânci 2-3 ciocolate pe săptămână, e mult mai ok decât dacă le mănânci pe toate într-o zi (thank you, Captain Obvious). Deci dacă eşti o „grăsuţă” care vrea să slăbească, tot ce trebuie să faci e să te îndopi cu ciocolată. Ce dietă, ce număratul caloriilor? Ciocolata-i baza! Ce dacă în studiu majoritari au fost bărbaţi americani cu vârsta medie de 57 ani?!? Tu eşti femeie, româncă, tânără şi-n putere, ai arderi intense şi şunculiţe la pachet iar de luni (de fiecare dată dieta începe luni ;)) vei avea în casă câte-o ciocolată în fiecare zi.

Am zis să testez şi eu acest nou mit că mi-e aşa de poftă de ciocolată că aş putea mânca una cât un elefant.

elefant de ciocolataautor: nicu

elefant de ciocolata

Vă anunţ peste o lună dacă a avut vreun efect ;).

 

3 comentarii la Mănâncă des ciocolată ca să slăbeşti

 • nicu  says:

  cum sa fi mai deprimat daca maninci ciocolata? alcaloizii din ciocolata afecteaza nivelul de serotonina din creier si produce o stare de bine, te face sa te simti mai fericit. poate ca oamenii nefericiti au tendinta sa manince mai multa ciocolata ca sa se simta mai bine.

  ciocolata neagra e o adevarata bomba calorica si de aia imi si place :) si sint in stare sa maninc cite una intreaga deodata, din aia cu 85% cacao (ca mai concentrata nu se prea mai gaseste in magazine)

  • Yuki  says:

   am vrut să spun că oamenii deprimaţi mănâncă mai multă ciocolată ca să se simtă bine :D. am modificat în text ca să se înţeleagă. mie nu prea-mi place cea neagră că nu-i suficient de dulce 😛

   • nicu  says:

    ciocolata cu lapte e pentru copii

    >:)

Lasă un răspuns


− doi = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>