Natsume Yuujinchou – anime

animemanga 0 comentarii

Madara

Madara – Natsume Yuujinchou

Natsume Yuujinchou este o manga din categoria fantasy scrisă de Yuki Midorikawa și publicată pentru prima dată în 2005. După manga au apărut 4 sezoane de anime, fiecare având 13 episoade. Acțiunea continuă în manga iar ultimul sezon de anime a fost difuzat în perioada ianuarie-martie 2012.

Căutam un anime „ușor de digerat”, ca pentru zilele călduroase de vară. Am dat întâmplător peste el și cum demonii fac casă bună cu imaginația iar mie-mi place să fiu cu capul în nori, am decis să-l văd.

Povestea lui Natsume, personajul principal al anime-ului, începe din copilărie când descoperă că are o abilitate specială: poate vedea yokai și ayakashi. Fiind adesea numit „mincinos” și rămas orfan la o vârstă fragedă, el este nevoit să se mute des în funcție de „disponibilitățile” rudelor care l-am luat în grijă. Norocul pare să-i surâdă când familia Fujiwara dorește să aibe grijă de el, familie de care Natsume se atașează și poate spune că are unde să se întoarcă acasă.

Natsume and friends

Natsume și câțiva prieteni

Taki și Natsume

Taki și Natsume

La început Natsume nu înțelege  multe lucruri despre yokai și, în cea mai mare parte a timpului, îi evită. Totul se schimbă atunci când găsește un notebook ce a aparținut bunicii sale (care avea o putere spirituală mare și putea vedea și ea yokai) ce conținea numele mai multor yokai și servea drept contract între ea și ei.

Natsume

Natsume

Natsume decide să returneze numele tuturor yokai-lor care au avut numele „luat” de Reiko, bunica sa, fiind ajutat de un ayakashi puternic numit Madara, sub promisiunea că după moartea lui, va primi notebook-ul.  Madara ia forma unui motan pentru a putea locui cu Natsume și este numit Nyanko sensei. Deși mereu precizează că nu este o pisică, îi face plăcere să se joace cu jucării pentru pisici și să lenevească.

Nyanko sensei

Nyanko sensei

Madara and Natsume - first meeting

Madara and Natsume – first meeting

Pe măsură ce Natsume le retunează numele, el ajunge să înțeleagă mai bine natura yokai-lor și reușește să devină prieten cu unii chiar puternici. El își împarte timpul între prietenii lui de la școală și yokai de care se atașează în aceiași măsură.

Misuzu

Misuzu

Benio

Benio

Hinoe

Hinoe

Lucrurile încep să se complice atunci când își face apariția un tânăr moștenitor al clanului Matoba ce folosește yokai pe post de momeală pentru a atrage alții mai puternici și a-i folosi în interes propriu, pe post de servitori. Natsume este ajutat de Natori, un tânăr actor care provine dintr-o familie cu tradiție în exorcism și pare că știe mai multe despre Matoba.

Hiiragi, Natori and Natsume

Hiiragi, Natori and Natsume

Seiji Matoba

Seiji Matoba

Cum mie-mi plac anime-urile cu yokai și ayakashi, mi-a prins bine să-l văd pe acesta. Este un anime al prieteniei unde legăturile formate depășesc granița umanului, chiar dacă viața unui om este mult mai mai mică decât a unui yokai, fiind considerat o ființă fragilă și slabă.

Yokai party

Yokai party

Vă las pe voi să descoperiți întreaga acțiune :)!

Natsume and Madara

Natsume and Madara

Natsume and Hinoe

Natsume and Hinoe

Natsume and Madara

Natsume and Madara

Lasă un răspuns


unu + 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>