NIHONGO NOURYOKU SHIKEN – examenul de atestare a cunoștințelor de limba japoneză

JLPT 0 comentarii

În fiecare an, în prima duminică a lunii decembrie, are loc examenul de atestare a cunoștințelor de limba japoneză (Nihongo Nouryoku Shiken). Toate informațiile au fost deja postate pe site-ul Asociației Profesorilor de Limba Japoneză din România iar înscrierile se pot face până la data de 4 octombrie.

În acest an examenul va avea loc pe data de 1 Decembrie, la Universitatea Româno-Americană. Cum mai multe persoane m-au întrebat ce trebuie să facă pentru a se înscrie, am încercat să fac un mic ghid de înscriere ușor de urmat (în câțiva pași simpli).

Ai nevoie de:

taxa pentru examen (70 lei sau 100 lei, depinde de nivel) + copia după chitanța eliberată după ce ai plătit

formularul completat

2 poze de dimensiune 3×3 cm sau 3×4 cm

un plic, folie de protecție etc. (cam orice poate ține toate foile în același loc :D)

Ce ai de făcut:

1. plătește taxa (70 lei pentru N5, N4, N3 || 100 lei pentru N2-N1). Asta o poți face în 3 moduri:

– dacă ai cont la orice bancă și internet banking, faci transfer online în contul APJR

– dacă ai cont la orice bancă și nu ai internet banking, te duci la bancă si faci transfer în contul APJR

dacă nu ai nici cont și nici internet banking, te duci la orice bancă Raiffeisen și depui banii în contul APJR

Indiferent de modalitatea aleasă, trebuie să treci la mențiuni (pe formularul primit de la bancă sau când plătești online)Inscriere JLPT pentru <numele tău> (<numele tău> -> treci numele tău din buletin, da? 😀). 

ATENȚIE: comisionul trebuie să-l plătești tu (nu e mai mult de câțiva lei)!

Fă copie după chitanță (sau printează dovada emisă din aplicația online folosită pentru internet banking).

Contul unde se plătește:

Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România

Cont IBAN: RO81RZBR0000060012836109

Raiffeisen Bank, Sucursala Piaţa Romană

Piaţa Romană nr. 9, Bucureşti

2. descarcă formularul și broșura cu explicații. Acestea au fost deja postate pe site-ul APJR. Le-am pus și eu aici ca să-ți fie mai ușor.

3. printează formularul numai pe o pagină (nu față-verso) => asta înseamnă că vei avea 6 pagini. Te sfătuiesc să printezi mai multe exemplare ca să ai rezerve dacă greșești ceva :P.

4. completează formularul conform modelului și explicațiilor din broșură:

exemplu completare formular - nouryoku shiken

 

exemplu completare formular nouryoku shiken

 Citește broșura cu explicații înainte să te apuci de completat! Primele 3 pagini se completează la fel, pe paginile 4 și 5 trebuie completate aceleași informații iar pe pagina 6 nu se scrie nimic. Ce am observat eu că este mai important atunci când completezi:

– NU FOLOSI DIACRITICE! Scrie cu litere mari ca să fie mai ușor de înțeles, fără înflorituri. Atât literele cât și cifrele trebuie să fie scrise clar, cât mai aproape de cele tipărite.

fara diacritice

LASĂ O CASUȚĂ LIBERĂ ÎNTRE NUME! Nu lăsa spațiu liber înainte de primul nume. Dacă nu respecți regula asta, ei nu am de unde să știe, de exemplu, dacă pe tine te cheamă ANAMARIA sau ANA MARIA.

spatiu intre nume

– NU DEPĂȘI CĂSUȚELE REZERVATE FIECĂREI RUBRICI! Dacă numele tău complet este prea lung și nu încape, prescurtează un prenume pe care nu îl folosești des.

prescurtare prenume

SCRIE CIFRELE CLAR! LA DATA NAȘTERII, TRECE CIFRA „0” ÎNAINTE DE CEA A LUNII PENTRU CELE CU O SINGURĂ CIFRĂ (lunile Ianuarie -> Septembrie):

data nasterii

– ALEGE O PAROLĂ FORMATĂ DIN EXACT 8 CIFRE (NUMAI CIFRE, FĂRĂ LITERE)! Din 2012 se pot verifica online rezultatele la examen iar parola trecută aici va fi folosită pentru a le putea vizualiza.

parola

5. lipește cele 2 poze (3×3 cm sau 3×4 cm, să nu depășeasca dimensiunea aceasta) pe paginile 4 și 5 (Test Voucher), în locul special rezervat pentru ele

6. pune într-un plic: 

– formularul completat (paginile 1-5 + pagina 6 care nu a fost completată) cu pozele lipite

– copie după chitanța de plată

7. înscrie-te 😀

Aici ai 3 posibilități:

I. la instituțiile unde se predă limba japoneză poți lua legătura cu profesorii întrucât e posibil să se facă înscrieri pentru doritori direct la școala/facultatea respectivă

II. prin poștă (pentru candidații din provincie) => asta înseamnă să trimiți prin poștă (Poșta Română sau o firmă de curierat care livrează la o căsuță poștală) cele de la punctul 6.

ATENȚIE:

– plicurile trebuie să ajungă până pe 4 octombrie! Nu lăsa totul pe ultima zi. Nu o crede pe tanti de la poștă care îți spune că sigur ajunge plicul tău în 2 zile (din experiențele mele cu Poșta Română, nu prea se întâmplă asta :P).

– plicurile care ajung după 4 octombrie, nu vor fi luate în considerare! 

dacă trimiți prin curier, verifică înainte că ei îți pot livra plicul la o căsuță poștală (adică nu au nevoie de semnătură pentru primirea plicului).

Adresa pentru trimiterea documentelor:

Asociaţia Profesorilor de Limba Japoneză din România

OP 77 CP 167, București

III. la biroul de înscrieri pentru Nouryoku Shiken de la parterul Universității Româno-Americană (se fac doar înscrieri pe loc, nu se pot expedia plicurile la ei!!!). Adresa este: Bd. Expoziției nr. 1B Sector 1, București (zona Piața Presei Libere). Se poate ajunge aici cu tramvaiul 41 (are capătul la Piața Presei) sau cu autobuzul 105 (trece pe la gara de Nord).

ATENȚIE: acest birou este amenajat special pentru înscriere la examen, drept urmare respectă un program exact și e funcțional doar în perioada menționată. Programul pentru ultima săptămână de înscrieri:

Saptamana 4
30 septembrie (luni): 17-20
1 octombrie (marti): 8-11
2 octombrie (miercuri): 11-14
3 octombrie (joi): 17-20
4 octombrie (vineri): 8-11

ALTE MENȚIUNI:

– trece nivelul pentru care vrei să-l dai (N5, N4, N3, N2 sau N1). Nivelul nu se poate schimba! Trece orașul unde se va da examenul. Eu am trecut BUCURESTI și a fost ok (cred că și BUCHAREST e acceptat).

level

– la Native Language probabil majoritatea vor avea: 425 – Romanian. Dacă ai o altă limbă, trece codul din lista de la pagina 20 a broșurii. Dacă ai 2 limbi, trece numai una. Dacă vii dintr-o țară a cărei limbi nu e trecută în listă, trece 000 :D.

romanian

După perioada înscrierilor vei intra în posesia unui voucher cu care trebuie să te prezinți la examen. Mai multe detalii vor fi postate pe site-ul Asociației Profesorilor de Limba Japoneză din România după ce înscrierile s-au încheiat și datele candidaților au fost procesate.

Baftă și spor la învățat! :)

Lasă un răspuns


6 × = doisprezece

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>