Nijikon 2011 – Convenția fanilor anime din România

animecosplaymanganijikonorigami 0 comentarii

A început timid în toamna lui 2007,  prima convenție a fanilor anime din România: Nijikon. O mână de oameni pasionați și entuziasmați au pornit la drum cu multe idei, vise și speranțe pentru ca noi, otacii, să avem un loc de întâlnire unde să ne simțim bine, să aflăm lucruri noi despre anime, manga, cultura japoneză, gaming și să învățăm lucruri noi. Nu s-au gândit la bani, nu știau dacă va avea succes și dacă sunt suficienți oameni pasionați de acest subiect. Lipsurile au fost multe iar organizarea poate nu a fost printre cele mai bune însă cei care-au pornit acest proiect au dat dovadă de înțelegere și flexibilitate, au învățat din experiențele anterioare iar convenția a devenit mai bună de la an la an.

De la 1500 de vizitatori la ediția din 2007 până la 3500 la ediția din 2010, numărul fanilor manga/anime care trec pragul convenției este în continuă creștere. Anul acesta sunt așteptați peste 4000 de fani, nu numai din București ci și din întreaga țară.

Anul acesta organizatorii vă promit o mulțime de activități (proiecții, origami, papercraft, bead art etc. ), gaming (concursuri și jocuri) și surprize pe care le veți descoperi în cadrul evenimentului. Să nu uităm, bineînțeles, de concursurile de cosplay care, din punctul meu de vedere, fac deliciul convenției :P.

De la an la an concursurile de cosplay sunt tot mai bune, concurenții investesc mai mult timp și atenție în realizarea costumelor și scenetelor. Efortul lor nu a rămas nerăsplătit astfel încât anul acesta unul dintre câștigătorii probei de costume va avea ocazia să reprezinte România la cel mai mare concurs de cosplay din Europa, Eurocosplay.

Tot în cadrul Nijikon 2011 se va lansa cea de-a 4-a ediție a revistei Cosplay Gen în ediție foarte limitată așa că trebuie să vă grăbiți dacă vreți să aveți propriul exemplar :D.

sursa

Pe scurt, direct de pe site-ul Nijikon 2011:

Data: 22 si 23 Octombrie 2011
Locatie: Palatul Copiilor, Bucuresti
Program: 10:00 – 21:00
Pret intrare: 10 RON / zi
(Cosplayerii care participa la concurs platesc doar 12 RON pt. ambele zile)
Transport: RATB 312, 313, 381, 76 
contact[at]nijikon.ro

Ne vedem la Nijikon :)!

 

Lasă un răspuns


opt + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>