Nostalgie de iarnă

d'ale viețiidiverse 0 comentarii

Deși până acum ne așteptam să fim îngropați în nămeți, se pare că zăpada se lasă așteptată. Zilele acestea m-am bucurat, mai degrabă, de razele soarelui de parcă ar fi fost o toamnă târzie.

Îmi aduc aminte de vremea când eram o mogâldeață de om iar prima ninsoare era mereu prilej de sărbătoare. Aveam impresia că nămeții  se întind până la streașina casei de la țară. Primul lucru pe care-l făceam după ce se așeza un strat sănătos de zăpadă era să mă tăvălesc serios prin zăpadă și să fac îngerași. Nu lipseau nici câinii ciobănești din decor care zburdau veseli alături de mine.  Apoi urma omul de zăpadă. În fiecare an trebuia să fie mare, cât mai mare. După ce rostogoleam bulgării prin toată grădina, îi aduceam laolaltă și începeam asamblatul. Urma tencuitul fiindcă mereu rămâneau crengi de prin grădină. Într-unul din ani am făcut un om de zăpadă atât de mare încât și tanti Mița  a crezut că-i bunică-mea. Îl așezasem strategic în mijlocul curții, îl îmbrăcasem cu un halat mai vechi iar pe cap îi pusesem o basma. Tare mândră eram de realizarea mea :D.

căței în zăpadăautor: noiseburst

căței în zăpadă

Au trecut vremurile acelea însă prima zăpadă a rămas mereu un moment de bucurie iar când aceasta se lasă așteptată, parcă nu e iarnă.

M-am uitat la prognoza meteo pentru următoarele zile și situația nu e tocmai roz: vineri va fi înnorat, sâmbătă va ploua și poate ceva fulgi de nea iar duminică e așteptată zăpada. După o ploaie zdravănă și °C cu plus, tare mi-e că vom înnota mai degrabă prin noroaie decât prin nămeți.

Până atunci să ne bucurăm de razele de soare care încă se mai ivesc printre nori. Mai jos o melodie care mă binedispune și pe care o tot ascult obsesiv în ultima perioadă: Monkey Majik – SUNSHINE

http://www.youtube.com/watch?v=a5nFQ9Wci_8

 

Tags:  ,

Lasă un răspuns


3 + = sase

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>