Primele impresii după Otaku Festival

animecosplayevenimentefestivalOtaku Festival 0 comentarii

Paula Vicol - Hatsune Mikuautor: Nicu

Paula Vicol as Hatsune Miku

A mai trecut o ediție de Otaku Festival și cum orice feedback e binevenit, vă voi împărtăși în rândurile următoare impresia mea despre această ediție. Mi-a făcut plăcere să revăd  și să stau de vorbă cu mulți dintre fanii anime/manga care vin la fiecare ediție. Mi s-a părut totuși că anul acesta s-au mai împuținat (aparent prinși în diverse proiecte sau ocupați cu școala/facultatea).

Primul lucru de care mă voi lega este locația: a fost mult mai aerisită, mai mult spațiu pentru orice și se putea ajunge relativ ușor. Mi-a plăcut mult cantina: mâncare bună și ieftină fără să fie nevoie să pleci de la festival după mâncare.

Următorul pe listă: merchandise. În fiecare an aud aceleași discuții despre produsele oferite spre vânzare, indiferent că-i vorba de Otaku sau Nijikon: marfa e puțină și nu foarte diversificată. Cine vrea să-și cumpere chestii, trebuie să le ia sâmbătă devreme că apoi se dau.

Merchandise - Otaku Festival

Merchandise - Otaku Festival

Next: mi-au plăcut că s-au organizat multe workshop-uri astfel încât au fost acoperite multe dintre preferințele vizitatorilor. Mi-a plăcut să văd la noi concertul cu Miku deși au fost și cârcotași care-au tot susținut sus și tare că nu a fost calitate ca-n alte concerte văzute de ei pe youtube. Pentru tot este un început și sunt sigură că de la an la an, lucrurile se vor îmbunătăți. Plus că pentru nivelul nostru, al României, mi s-a părut mai mult decât rezonabil. Dacă cererea crește și oferta se va îmbunătăți ;). La gaming nu prea am zăbovit așa că nu mă pot pronunța.

concert virtual fan-made Hatsune Miku

concert virtual fan-made Hatsune Miku

Mi-au plăcut extrem de mult invitații din străinătate, Calssara și Elffi: se vede o diferență imensă între cosplay-ul de la noi și al lor. Mă așteptam să nu arate așa de bine în realitate precum arătau în poze însă am avut parte de o surpriză extrem de plăcută: în realitate sunt mult mai simpatici :D. Pe Licorne nu am urmărit-o la fel de mult și costumele ei nu mi s-au părut impresionante. A fost grozavă inițiativa organizatorilor să aducă pentru juriu cosplayeri din afară: sunt sigură că astfel va crește și calitatea cosplay-ului de la noi iar participanții vor fi motivați să realizeze costume mai bune și vor avea ce învăța de la cosplayerii profesioniști.

Calssara si Elffi (sambata)

Calssara si Elffi (sambata)

Calssara (duminica)

Calssara (duminica)

Elffi (duminica)

Elffi (duminica)

Legat de concursul de cosplay: se știe că la Otaku participă mai puțini la concurs comparativ cu Nijikon, drept urmare și calitatea este afectată, poate și din cauza perioadei aglomerate pentru tinerii (chiar copiii) vizitatori: teze, bac, licență etc. că nu cred că ploaia a oprit vreun fan să ajungă la festival. Despre impresiile mele strict despre concursul de cosplay voi avea post-uri separate că sunt mai multe lucruri de spus. Pentru moment mă voi rezuma la câteva lucruri: scena mi s-a părut cam mică (pentru concursul de cosplay individual a fost ok că oricum majoritatea stăteau pe mijloc însă pentru grupuri a fost puțin cam înghesuit), luminile au fost de efect și au contribuit la dinamismul scenetelor (ex: lumina roz de la sceneta celor din Bleach a contat pentru a crea impresia împrăștierii petalelor de sakura, cel puțin pentru mine :P). Cosplayerii au fost cam puțini iar costumele, cu puține excepții, au fost banale și cam în același trend (se pare că la fiecare ediție cosplayerii se învârt în jurul acelorași anime).

Am fost plăcut impresionată să văd cosplay-uri bune și în afara concursului (unele mult mai bune) și mă bucur că a început să prindă acest lucru și la noi. Sper ca de la ediție la ediție să vină mult mai multe persoane costumate, chiar dacă nu vor să participe la concursul de cosplay.

Rammy, prezentatorul, mi s-a părut mult mai ok față de ultima lui prezentare când a fost „bad boy”. Acum a fost mai relaxat, natural și amuzant iar publicul a apreciat asta. Postura de „bad boy” de data trecută nu-l prea prinde: uneori se vedea că unele acțiuni sunt forțate iar atitudinea lui atrăgea trolli (se știe că unii dintre vizitatorii festivalului, să sperăm puțini, nu prea sunt duși la biserică și nu știu multe așa că răspund la orice provocare, indiferent dacă a fost ceva zis în glumă sau serios). Ar trebui să meargă și la edițiile viitoare tot pe naturalețe. Eventual data viitoare ar putea să-și ia o domnișoară lângă el cu care să danseze PonPonPon :P.

Rammy, Calssara, Elffi si Licorne

Rammy, Calssara, Elffi si Licorne

Per total mi s-a părut o ediție reușită și de la an la an lucrurile se îmbunătățesc. Pentru asta ar trebui să le mulțumim organizatorilor care au făcut posibil ca Otaku Festival să aibe loc și în acest an.

 

Photo credit: Nicu

Lasă un răspuns


7 + = cincisprezece

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>