Seijin no hi – majoratul în Japonia

festivaljaponismekimono/yukatamatsuri 0 comentarii

Seijin no Hiautor: edmundyeo

Seijin no Hi

Seijin no hi este o sărbătoare națională organizată în a doua zi de luni a fiecărui nou an (în Ianuarie). Anul acesta s-a ținut pe 9 ianuarie.

În această zi sunt felicitați, încurajați și sărbătoriți toți cei care au împlinit 20 de ani în decursul anului anterior sau vor împlini această vârstă până pe 1 Aprilie, anul curent (este vârsta când ești considerat adult în Japonia).

Originile acestei sărbători se regăsesc în Genpuku, o ceremonie unde cei care urmau să devină adulți (băieții între 11 și 17 ani iar fetele între 12 și 14 ani) erau duși la templu și prezentați în haine noi „de adult” primind, pe lângă felicitările și încurajările de rigoare, noi responsabilități. De asemenea, aceștia țineau un mic discurs cu privire la planurile lor de viitor.

Dacă nu știați de ce în anime băieții destul de mici erau considerați adulți și respectați de cei din jur, acum ați aflat de unde a venit acest obicei. Nurarihyon de care am scris mai devreme  avea numai 12 ani când a fost prezentat de bunicul său ca viitorul conducător al clanului Nura, urmând să preia conducerea la împlinirea vârstei de 13 ani.

În această zi fetele poartă, de obicei, kimono-uri cu mâneci lungi denumire furisode. Băieții au renunțat de ceva vreme să poarte îmbrăcămintea tradițională (kimono cu hakama) și se mulțumesc cu haine moderne.

Seijin No Hi - Kimono Girlautor: Tokyo Social Events

Seijin No Hi - Kimono Girl

Seijin no Hi - Hairstyleautor: Tokyo Social Events

Seijin no Hi - Hairstyle

Seijin no Hi - Kimono boyautor: appow

Seijin no Hi - Kimono boy

Seijin no Hi - Kimono girlautor: Starfires

Seijin no Hi - Kimono girl

Seijin no Hiautor: Starfires

Seijin no Hi

Seijin no Hiautor: edmundyeo

Seijin no Hi

Seijin no Hi - Western styleautor: Tokyo Social Events

Seijin no Hi - Western style

Lasă un răspuns


cinci − = 4

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>