White Day

diversejaponisme 2 comentarii

white heartautor: kygp

white heart

După Valentine’s Day a venit vremea fetelor să fie răsfățate căci pe 14 martie se sărbătorește White Day.

Dacă de Valentine’s Day numai fetele au trebuit  să ofere ciocolate băieților, azi este ziua când eforturile lor vor fi răsplătite. Și nu oricum: japonezii au o vorbă, sanbai gaeshi, care spune că darul oferit cu ocazia Zilei Albe trebuie să aibe de 3 ori valoarea celui primit de Valentine’s Day. Așa că azi toți băieții care au primit ciocolate în februarie vor trebui să scotocească în pușculiță și să ia ceva frumos fetelor.

O, da… foarte corect: fetele oferă cadouri mai ieftine iar băieții trebuie musai să ofere în schimb altele de 3 ori mai scumpe. Ce ți-e și cu egalitatea asta între sexe…

Printre cele mai apreciate cadouri oferite astăzi se numără: dulciuri, prăjituri, bezele dar și daruri mai costisitoare cum ar fi produse cosmetice, lenjerie intimă albă pentru cuplurile romantice sau bijuterii.

Se spune că inițial sărbătoarea se numea Marshmallow Day întrucât o companie a produs bezele și le-a scos la vânzare în 1977 având ca target bărbații care doreau să ofere ceva în schimb fetelor de la care au primit ciocolate cu o lună înainte. Între timp producția s-a dezvoltat și îndreptat către ciocolată așa că această zi a fost numită White Day de la culoarea zahărului folosit pentru producerea ciocolatelor și a început să fie sărbătorită din 1978.

Marshmallowautor: Markoz46

Marshmallow

 

Salon du Chocolat Tokyoautor: yuichi.sakuraba

Salon du Chocolat Tokyo

 

Japanese candyautor: Tanya Dawn

Japanese candy

 

2 comentarii la White Day

  • nicu  says:

    asta daca baietii nu-s ocupati azi cu π Day (Pi Day)

  • Yuki  says:

    mi-ai luat post-ul din draft pregătit pentru azi 😛

Lasă un răspuns


− 2 = sase

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>